Hungaroclub - FelhívásLUGI Vattenpolo / Vízilabda


Magyar fiatalok!

A nevem Kim Hansson és a lundi LUGI Vattenpoloklubb egyik edzője vagyok.
A LUGI Vattenpoloklubb, több mint 100 tagjával az egyik legnagyobb vizilabda klubb Svédországban.
A múlt hónapban (2017.05.) U19-es csapatunk aranyat nyert az USM A bajnokságban. Klubbunkban már ma is találhatóak magyarok, de reméljük hogy ezután még többen csatlakoznak hozzánk és kezdenek játszani csapatunkban.
Én magam a "vizipoló iskolát" az egyetemi éveim alatt Budapesten jártam.

Szeretettel várjuk jelentkezéseteket
Mvh, Kim Hansson
Herr, junior och ungdomstränare
LUGI Vattenpoloklubb 073 - 06 28 677
www.lugiwaterpolo.com
Följ oss på Instagram: lugiwaterpolo
Följ oss på Facebook: LUGI Water Polo


Értesítjük a magyarul beszélő általános iskolás és gimnazista gyermekeket-ifjakat,
hogy 21. nyári táborunkat
augusztus 4 és 12.-a között tartjuk
a HÄLLEBERGA IFJÚSÁGI KÖZPONTBAN

Kékvirág anyanyelvi táborMunkánkat az anonimitás és a titoktartás jegyében, nemzetközi etikai normák betartásával, minden ellenszolgáltatás nélkül végezzük. A szolgálat pártoktól és felekezetektől független. Néhány éve a lelki segély szolgálatot nemcsak telefonon, hanem chaten és e-mailben is igénybe lehet venni. Ennek a lehetőségnek a hírét szeretnénk eljuttatni külföldön tartózkodó honfitársainkhoz.
a DélUtán Kuratóriuma
http://www.delutan.hu/

Figyelem a fenti szolgaltatást mindenki a saját felelősségére veszi igénybe. A klub tájékoztatás céljából kizárólag csak helyet ad szolgálatnak!magyargyerek.com

„S mégis, magyarnak számkivetve, lelkem sikoltva megriad
– édes Hazám, fogadj szívedbe, hadd legyek hűséges fiad!”
A részletes versenyfelhívást megtekintheti az alábbi linkre kattintva:
Balassi
magyargyerek.com
Kedves Magyargyerek Barátaink!

A magyargyerek.com nemzetközi levelezőverseny harmadik versenye lassan a végéhez közeledik.

Március elején indítjuk is a negyedik versenyt.

Mielőtt elküldenénk a versenyfelhívást szeretnénk Önöknek büszkén bemutatni azokat a külföldi magyar iskolákat, amelyek versenyünkben részt vettek vagy vesznek.

Fogadják szeretettel PDF kiadványunkat. Ha végiglapozzák az oldalakat, és megtekintik a csodaszép munkákat, talán Önök is egyetértenek velünk, hogy ezek az iskolák a külhonban élő magyarság büszkeségei. Értékes munkájukkal nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy a külföldön felnövő magyar fiatalok felnőttkorukban is magyarnak vallják magukat, és megőrizzék hagyományaikat, anyanyelvüket és magyarságtudatukat.

A bemutató letöltéséhez kattintson az alábbi linkre:
Versenyző iskolák bemutatása - magyargyerek.com.pdf

Üdvözlettel,


Kraulis Mónika
ügyvezető
Hebe Kft.
www.magyargyerek.com
kraulismonika@magyargyerek.com

Balassi

Kedves magyargyerek.com barátaink!

A magyargyerek.com verseny immár harmadik évadát éli.

2014. március közepén elindítjuk negyedik magyargyerek.com versenyünket.

A versenyfelhívást itt tudják letölteni: magyargyerek 4. versenyfelhívás.pdf

Szeretnénk most újra meghívni versenyünkre mindazokat, akik már részt vettek rajta, és tetszett nekik.

Valamint kérünk minden kedves magyargyerek.com barátunkat, hogy ismerősei körében vigye hírét következő, március közepén induló versenyünknek.

Honlapunkon, a www.magyargyerek.com oldalon láthatók a legszebb munkák, letölthetők mintafeladatok, és sok érdekesség olvasható a versenyről, az ajándékokról és cégünkről. Itt olvashatnak véleményeket eddigi versenyzőinktől, szüleiktől és tanároktól.

A márciusban induló magyargyerek 4 versenyre online lehet jelentkezni az alábbi linkeken:

>> online nevezés egyénileg <<

>> online nevezés iskoláknak <<

Annak reményében búcsúzom, hogy sok régi versenyzőnkkel újra találkozhatunk, és az Önök segítségével sikerül új kis magyargyereket toboroznunk.
Üdvözlettel,


Kraulis Mónika
ügyvezető
Hebe Kft.
www.magyargyerek.com
kraulismonika@magyargyerek.com
http://www.facebook.com/magyargyerekverseny

Tisztelt Hölgyem/Uram!

A Debreceni Nyári Egyetem több éve kiemelt figyelmet fordít a határon túl élő magyar közösségek életére és munkájára. Ennek elsődleges célja, hogy folyamatosan tájékozódjunk az ottani helyzetről, illetve hogy tájékoztatást tudjunk nyújtani azokról a programokról és lehetőségekről, amelyek a magyar nyelv és kultúra megőrzésének keretén belül valamilyen formában kötődnek a Debreceni Nyári Egyetemhez.

Tapasztalataink szerint az elmúlt években kialakult nehéz gazdasági helyzet komoly akadályt jelentett abban, hogy a diaszpórában született másod- és harmadgenerációs vagy éppen vegyes házasságban élő fiatalok itthon tanulhassák vagy gyakorolhassák anyanyelvünket. Ennek az akadálynak a leküzdéséhez szeretnénk hozzájárulni egy új partneri forma megalapozásával, amely lehetővé teszi a DIASZPÓRA KEDVEZMÉNY bevezetését.

Ennek lényege a következő:

A Debreceni Nyári Egyetem bármelyik nyári magyar nyelv és kultúra kurzusára jelentkező nyelvtanuló teljes részvételi díjának a felét magunkra vállaljuk, tehát csak az 50%-ot és a regisztrációs díjat kell kifizetni az alábbi feltételek valamelyikének teljesülése esetén:

1. Amennyiben a magyar közösség valamely szervezete vagy intézménye vállalja a költségeket, akkor a kedvezményezett hallgatót a költségviselő választja ki.

2. Ha lenne olyan tagja a közösségnek, aki önállóan szeretné igénybe venni ezt a lehetőséget, akkor ő maga is fizetheti az 50%-kal csökkentett összeget, viszont ebben az esetben is kérnénk egy ajánlást a közösség valamely szervezetétől vagy vezető személyétől.

Reméljük, hogy ezzel a felajánlással és az Önök közreműködésével sikerül még hatékonyabbá tenni a magyar diaszpóra áldozatos munkáját a magyar nyelvi és kulturális örökség élő megtartásában.

Kérjük, hogy a Debreceni Nyári Egyetem által 2014 nyarától bevezetendő Diaszpóra Kedvezmény lehetőségéről tájékoztassák közösségük tagjait. Amennyiben további részletekkel szolgálhatunk, szívesen állunk rendelkezésükre.

Tisztelettel:
Dr. Szaffkó Péter
igazgató
Debreceni Nyári Egyetem
Debrecen Summer School
Sommeruniversität Debrecen


>