Hungaroclub - Felhívások

Felhívások

Rákóczi Szövetség

Ez egy nagyszerű lehetőség a diaszpórában élő gyermekek, fiatalok számára


Rákóczi Szövetség Diaszpóra Program 2020 

Ezúton is szeretnénk felhívni a figyelmüket, hogy a Rákóczi Szövetségnek a Magyar Kormány támogatásával megvalósuló Diaszpóra programjára való jelentkezés meghosszabbított határideje: 2020. március 31.

 A programról, mely lehetőséget teremt magyarországi tanulmányútra 1000 diaszpórában élő 10 és 29 év közti magyar fiatal számára, az alábbi honlapon találnak részletes információkat: itt

Csak egy kék színű virág, csak ennyi a jelünk…

Nyári tábor magyarul beszélő általános iskolás és gimnazista gyerekeknek, ifjaknakNyári tábor magyarul beszélő általános iskolás és gimnazista gyerekeknek, ifjaknak az Őrszavak avagy Custos, Magyar Nyelvápolók Egyesületének szervezésében.

Kedves Szülők és Tanárok!

Úgy érezzük, hogy a külföldön élő magyar származású gyerekek nagyon sok hasznos tapasztalattal gazdagodhatnának egy ilyen táborban, erősíthetnék magyar gyökereiket és sok új dolgot is tanulhatnának országunkról.


2020 Téli tábor - február 14-16., Hälleberga. 

Második ifi SOMIT tábor Hällebergán.


Eljött az ideje, hogy a 2017-ben először megrendezett nagysikerű ifi SOMIT táborunkat ismét megszervezzük. Mint legtöbben tudjátok, a SOMIT generációk immár 25 éve kiemelt feladatának tekinti, hogy összefogja a Svédországban élő magyar fiatalokat, valamint programokban gazdag, élmény- és eseménydús táborok keretén belül lehetőséget nyújtson az ismerkedésre, a magyar nyelv gyakorlására, illetve a szórakozásra..

További részleteket a mellékletben

Üdvözlettel,
a SOMIT Generációk vezetősége és az ifiSOMIT szervezőcsapata

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS:

Négynapos továbbképzés a nyugati diaszpórában működő hétvégi és délutáni iskolák magyartanárai számára

Tisztelt Hölgyem/Uram! A Külgazdasági és Külügyminisztérium Nemzetközi Magyar Nyelvi Képzésekért és Oktatásért Felelős Főosztálya (NOF) 2019-ben is megrendezi a többéves hagyományokra visszatekintő négynapos továbbképzését a nyugati diaszpórában működő hétvégi és délutáni iskolák magyartanárai számára. A továbbképzés tervezett dátuma: 2019. október 10-13.

A NOF egyik legfontosabb alapfeladata a külhoni önkéntes pedagógusok szakmai támogatása, szakmai hálózatba szervezésük elősegítése. Ennek előmozdítása érdekében 2011 óta rendszeresen tart magyarországi és külföldi találkozókat az oktatási kérdések közös megvitatására, az összetartozás tudatának erősítésére.

A hétvégi magyar iskolák pedagógusai önkéntes munkájukkal segítik a külhoni magyar közösségek megmaradását. A meghirdetett programok évek óta támogatják tevékenységüket, törekvéseiket, fórumot biztosítva tapasztalataik átadására. A szoros együttműködés lehetővé teszi az igényeiknek megfelelő tananyagok készítését, továbbképzések szervezését.

A konferencia időtartama: 4 nap (2019. október 10-13.). A résztvevők számára a következőket biztosítjuk: szakmai programokon való ingyenes részvétel, módszertani tananyagok, étkezés, igény esetén szállás. A meghirdetett keretszám: 40 fő.
A pályázatra 2019. július 19-től lehet jelentkezni a modszertani.konferencia@mfa.gov.hu e-mail címen a jelentkezési lap és a csatolandó dokumentumok megküldésével.

A pályázat beküldési határideje: 2019. augusztus 9. 23:59 (Central European Time).

Kérjük, szíveskedjenek értesíteni az esetleges érdeklődőket, hogy minél többen tudomást szerezhessenek erről a kedvező lehetőségről. További információ (jelentkezési lap, csatolandó dokumentumok, stb.) az alábbi linkeken található. Kérdés esetén forduljanak bizalommal a KKM NOF munkatársához, Meleg Regina oktatási referenshez (e-mail: modszertani.konferencia@mfa.gov.hu; telefon: +36-1-550-2314).

 

További részleteket a mellékletekben olvashatnak.

Pályázati felhívás
Jelentkezési_lap.pdf

Üdvözlettel:
Thuróczy Zoltán
tanácsosDebreceni Nyári Egyetem és partnerei

(nyári ifjúsági táborok)

Tisztelt Hölgyem/Uram!

A Debreceni Nyári Egyetem és partnerei nyári ifjúsági táborokat szerveznek július folyamán. A programok történelmi hagyományokra, emlékeinkre irányulnak, ahol a gyerekek játékos formában ismerkedhetnek múltunkkal és értékhordozó tradícióinkkal.

Történelmi táborok:
ÉLD ÁT A MÚLTAT – Honfoglalás kori tábor
MAGYARSÁGISMERETI TÁBOR - Interaktív nyári tábor
KOSSUTH LAJOS AZT ÜZENTE...   –  Interaktív nyári tábor

További részleteket a mellékletekben olvashatnak.
Jelentkezési_lap.doc
Jelentkezési_lap.pdf

Tisztelettel:
Dr. Szaffkó Péter
igazgató
Debreceni Nyári Egyetem
Debrecen Summer School
Sommeruniversität Debrecen


Csak egy kék színű virág, csak ennyi a jelünk…

Nyári tábor magyarul beszélő általános iskolás és gimnazista gyerekeknek, ifjaknakNyári tábor magyarul beszélő általános iskolás és gimnazista gyerekeknek, ifjaknak az Őrszavak avagy Custos, Magyar Nyelvápolók Egyesületének szervezésében.

Kedves Szülők és Tanárok!


Gyakran kérdezik külföldön élő magyarok, hogy tudnánk-e jó magyarországi nyári tábort ajánlani. A Peopleteam Alapítvány volt Magyarországon az első, aki gyerekeknek szervezett nyári táborokat. 10 éve már kapcsolatban voltunk velük, és évekig ők adták a fődíjat magyarországi tehetséggondozó versenyeink győzteseinek. Velük léptünk 2018 novemberében újra partneri kapcsolatba, ezért végre jó szívvel tudunk ajánlani Nektek nyári táborozási lehetőséget.

A Peopleteam csapatát 14 éve ismerjük, és legfontosabb benyomásunk róluk az, hogy számukra a gyerek áll a középpontba. Mindenki azon munkálkodik, hogy a gyerekek értelmesen és élvezetesen töltsék nyári táborozásukat. Már 20.000 gyereket táboroztattak. Délelőttönként a gyerekek 9 szekcióban (például tánc, fotózás, régészet, sporttábor) vehetnek részt fejlesztő programokon.

Ami fontos lehet számotokra: szerveznek "Hungarian" tábort is, ahol magyarul lehet tanulni.
Ezt ajánljuk azoknak a gyerekeknek, akiknek szükségük lenne magyar tanulásra.
De van irodalmi, logika, informatika, robotika és angol szekció is.

Itt tudtok bővebben tájékozódni a tábor részleteiről, a helyszínről, az időpontokról és a választható szekciókról.
https://peopleteam.hu/
Úgy érezzük, hogy a külföldön élő magyar származású gyerekek nagyon sok hasznos tapasztalattal gazdagodhatnának egy ilyen táborban, erősíthetnék magyar gyökereiket és sok új dolgot is tanulhatnának országunkról.

Akit érdekel a lehetőség, kérjük nekünk is jelezze, amellett, hogy a Peopleteam oldalán jelentkezik a táborba.

Üdvözlettel,
Kraulis Mónika és Ecker MarcsiRákóczi Szövetség

Ez egy nagyszerű lehetőség a diaszpórában élő gyermekek, fiatalok számára


A Rákóczi Szövetség 2019 folyamán immár harmadik alkalommal teremt lehetőséget, a „DIASZPÓRA PROGRAM” keretében, magyarországi tanulmányúton való részvételre akár 1000 diaszpórában élő 10 és 29 év közötti magyar fiatal számára.


A felhívásnak köszönhetően komoly támogatással lehet eljutni Magyarországra. A szállás, az ellátás, a baleset biztosítás, a magyarországi utazások teljes költségeit, valamint a Programmal kapcsolatos foglalkozások, rendezvények, belépők kiadásait a Rákóczi szövetség fedezi, amely a Magyarországra jutás költségében is támogatást biztosít.

A Diaszpóra Program több különböző programidőszakot tartalmaz 2019 januárja és decembere között, köztük tematikus tanulmányutakat és nyári táborokat, amelyek közül tetszés szerint választhatnak a jelentkezők. A kiválasztott programidőszakon belül, 5-10 napos összefüggő időintervallumban vehetnek részt magyarországi tanulmányúton. Egy személy 2019. január 1. – 2019. december 31. között egy alkalommal, egy tetszőlegesen kiválasztott programidőszakban látogathat el Magyarországra.

Minden programidőszak részét képezi Budapest, a vidéki Magyarország és egy külhoni magyar régió felkeresése. A kiskorú (18 éves kor alatti) résztvevőket csak csoportosan (legalább 5 fő) és felnőtt kísérővel fogadják, jelentkezésükhöz minden esetben szülői jóváhagyás szükséges.

Ez egy nagyszerű lehetőség a diaszpórában élő gyermekek, fiatalok számára, hogy megismerhessék Magyarországot és a Kárpát-medencét, valamint más országokból érkező magyar gyermekekkel találkozzanak, barátkozzanak. A pályázat feltétele a helyi közösségek munkájában való aktív részvétel. Ennek fennállását a helyi magyar szervezetnek igazolnia kell. Így minden érdeklődőt arra kérünk, hogy jelentkezési szándékát az adott egyesületi vezető felé jelezze emailben, a gyermek/gyermekek nevével, születési adataival (életkor, személyi szám), valamint a választott program, illetve az utazás időpontjával együtt. Az egyesületi vezető mellett a jelentkezést másolatban kérjük juttassák el Dobos Tamás KCSP-ösztöndíjasnak is a dobostom@gmail.com email címre.

Jelentkezési határidő: 2019. február 28.
A Diaszpóra Programról bővebben tájékozódni az alábbi linken lehet:
dszp-palyazati-felhivas

A lenti linkeken elérhető videók egy kis ízelítőt adnak az idei korábbi táborok hangulatából:
ízelítő 01
ízelítő 02


LUGI Vattenpolo / Vízilabda

A LUGI Vattenpoloklubb, több mint 100 tagjával az egyik legnagyobb vizilabda klubb Svédországban

LUGI Vattenpolo / Vízilabda

Magyar fiatalok!
A nevem Kim Hansson és a lundi LUGI Vattenpoloklubb egyik edzője vagyok.
A LUGI Vattenpoloklubb, több mint 100 tagjával az egyik legnagyobb vizilabda klubb Svédországban. A múlt hónapban (2017.05.) U19-es csapatunk aranyat nyert az USM A bajnokságban. Klubbunkban már ma is találhatóak magyarok, de reméljük hogy ezután még többen csatlakoznak hozzánk és kezdenek játszani csapatunkban.
Én magam a "vizipoló iskolát" az egyetemi éveim alatt Budapesten jártam. Szeretettel várjuk jelentkezéseteket

Mvh, Kim Hansson
Herr, junior och ungdomstränare
LUGI Vattenpoloklubb 073 - 06 28 677

www.lugiwaterpolo.com
Följ oss på Instagram: lugiwaterpolo
Följ oss på Facebook: LUGI Water PoloDélUtán

A DélUtán pártoktól és felekezetektől független anonim lelkisegély szolgálat.

Munkánkat az anonimitás és a titoktartás jegyében, nemzetközi etikai normák betartásával, minden ellenszolgáltatás nélkül végezzük. A szolgálat pártoktól és felekezetektől független. Néhány éve a lelki segély szolgálatot nemcsak telefonon, hanem chaten és e-mailben is igénybe lehet venni. Ennek a lehetőségnek a hírét szeretnénk eljuttatni külföldön tartózkodó honfitársainkhoz.

a DélUtán Kuratóriuma


DélUtán
http://www.delutan.hu/

Figyelem a fenti szolgaltatást mindenki a saját felelősségére veszi igénybe.
A klub tájékoztatás céljából kizárólag csak helyet ad szolgálatnak!


>