Hungaroclub - Fontos dolgok
A Magyarországra történő belépés feltételei és a határátkelőhelyeket érintő információk


A jelenlegi járványügyi helyzetben a svédországi magyarok körében is számos kérdés merül fel a Magyarországra történő beutazási korlátozásokkal, szabályokkal kapcsolatban.

A Magyarországra történő belépés feltételeitől és a határátkelőhelyeket érintő információkról a rendőrség honlapján tudnak tájékozódni:

http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo

A Svédországból Magyarországra történő utazásról a Konzuli Szolgálat honlapján találnak naprakész információkat:

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?svedorszag

Nagykövetségünk folyamatosan közzé teszi az aktuális tudnivalókat a honlapján és a Facebook oldalán:

https://stockholm.mfa.gov.hu/

https://www.facebook.com/HunEmbassy.Stockholm/

Amennyiben a fenti honlapokon nem találnak választ kérdéseikre, a
 consulate.sto@mfa.gov.hu

email címen keressék a Stockholmi Nagykövetség Konzuli Irodáját.

 

Trianon 100

A szerződést a felek, budapesti idő szerint 1920. június 4-én 16:32-kor írták alá a versaillesi Nagy Trianon-kastély folyosóján, a La galérie des Cotelles-ben..


A

NYEOMSZSZ

(Nyugat-Európai Országos Magyar Szervezetek Szövetsége)
elnöksége által készített memorandum

     Kedves Mindnyájatok!
A mellékelt videó üzenetet küldtük a Magyar Diaszpa Tanács regionális elnökei a jún. 4. megemlékezésre.
Barátsággal üdvözöl Benneteket - Szabolcs


https://youtu.be/XUB0scC5hb4


Trianon 100
Emlékezzünk közösen!


Az ösztöndíjasok összeállítása

Kedves Honfitársak!

A trianoni békediktátum 100. évfordulója alkalmából a Magyar Televízió Duna csatornája

június 4-én 19.05 órakor

sugározza Koltay Gábor legújabb, az alkalomra készített Hétköznapi Trianon című 75 perc hosszúságú filmjét. Az alkotásban két fiatal a trianoni békediktátum okai után kutat Versailles-ban és az erdélyi Bonchidán, bemutatva az 1920 utáni, máig ható tanulságokkal járó nemzetfejlődést és a velünk élő trianoni következményeket is.

Ugyanezen a napon a Duna World csatorna 14.00 órai kezdettel

ismétli meg a 2018-ban a Hősök terén, több száz fő közreműködő, köztük közismert énekesek, színészek részvételével nagy sikerrel bemutatott Trianon című rockoperát, Koltay Gergely zeneszerző alkotását.

 En bra advokat vet vilka frågor som är värda att ta strid för..


Google előzmények áldás vagy átok?


Amikor változtatás történt a honlapon de nem látszik.

Ez azért van mert a Google elraktározza az oldalakat a Te gépeden. Ezt azért teszi, hogy ha legközelebb előhívod akkor gyorsabban menjen az oldal megtalálása és betöltése.
Ez viszont azt eredményezi, hogy a közben történt változások nem látszanak. (Egy idő után látszanak mert a Google is frissít)
Az alábbi linkeket megnyitva kaphattok útmutatást arra, hogy hogyan kell ezt kezelni.


Hogyan kell törölni a böngészési előzményeket?

Áldás vagy átok

Előzmények törlése 01

Előzmények törlése 02

Fontos címek


MAGYARORSZÁG STOCKHOLMI NAGYKÖVETSÉGE


MAGYARORSZÁG KOPPENHÁGAI NAGYKÖVETSÉGE

KORMÁNYPORTÁL

Bihari Szabolcs

Magyarország stockholmi nagykövetségének új szolgáltatásáról

Tisztelt Magyar Szervezetek, Egyesületek!

Engedjék meg, hogy tájékoztassuk Önöket Magyarország stockholmi nagykövetségének új szolgáltatásáról. A kedvezményes honosítási eljárás, azaz a magyar állampolgárság kérelmezésének megkönnyítése érdekében – a svédországi nagy távolságokra tekintettel – a nagykövetség 2013 szeptemberétől folytatja a kihelyezett konzuli fogadónapokat szervezését. Ezeket a konzuli napokat Svédország különböző, elsősorban a magyarok által nagyobb számban lakott városaiban tervezzük.

Célunk, hogy minden érdeklődő számára elérhetővé váljon az egyszerűsített honosítási eljárás, és egyéb konzuli ügyekben is lehetőség nyíljon intézkedésre, tájékoztatásra. A kedvezményes honosítással megbízott konzulunk a helyi egyesületek, magyar közösségek, vagy akár több magánszemély kérésére – előzetes elektronikus vagy telefonos egyeztetést követően – utazik az adott településekre.

Magyar állampolgárságot kérhetnek 2011. január 1-óta azok a Kárpát-medence területéről származó nemzettársaink, akik korábban magyar állampolgárok voltak vagy felmenőik között volt magyar állampolgár és magyar nyelvtudásukat igazolják.

Magyar állampolgárságért folyamodhatnak a kedvezményes honosítás keretében továbbá azok a korábbi magyar állampolgárok – illetve leszármazottaik – is, akik Magyarországról az elmúlt évtizedekben települtek Svédországba, és a svéd állampolgárság megszerzése érdekében le kellett mondaniuk a magyar állampolgárságról. Amint az bizonyára Önök előtt is ismert, 2001 óta Svédország is engedélyezi a kettős állampolgárságot. A fentiek mellett a kedvezményes honosítás lehetősége 2013. március 1-től tovább bővült:honosítását kérheti az a nem magyar állampolgár is, aki magyar állampolgárral legalább tíz éve érvényes házasságban él és magyar nyelvtudását igazolja, vagy az a nem magyar állampolgár is, aki magyar állampolgárral legalább öt éve él érvényes házasságban, közös gyermekük született, és magyar nyelvtudását igazolja. Jelen levelünk célja a minél szélesebb körű tájékoztatás, ezért kérjük, hogy fentiekről adandó alkalommal értesítsék a Szervezetük tagjait, a környezetükben élő magyar ismerőseiket, rokonaikat és barátaikat. Az igények felmérése és összesítése alapján döntünk a svédországi vidéki fogadónapok helyéről és időpontjáról, amelyről időben értesítjük az elérhetőségeiket megadott honfitársainkat.

Az igényeket kérjük, jelezzék a stockholmi Magyar Nagykövetségnek az alábbi telefonszámokon
(hétköznap 9-16 óra között),

vagy e-mail címen:

Nagykövetség: 08-661-67-62/203, 211-es mellék
Konzuli Hivatal: 08-663-66-39
web: www.mfa.gov.hu/emb/stockholm
e-mail: consulate.sto@mfa.gov.hu

Üdvözlettel:
Dr. Szabó Balázs - konzul, Dorogi László konzuli adminisztráttor


Hälleberga Bed & Breakfast a Glasriket (Üvegbirodalom) térségében, Orrefors közelében, szép, természeti környezetben, könnyen megközelíthető helyen várja a kedves látogatókat