Hungaroclub - Iskola/tanulás


Csak egy kék színű virág, csak ennyi a jelünk…


lásd felhívás


Tisztelt Hölgyem/Uram!

A Debreceni Nyári Egyetem több éve kiemelt figyelmet fordít a határon túl élő magyar közösségek életére és munkájára. Ennek elsődleges célja, hogy folyamatosan tájékozódjunk az ottani helyzetről, illetve hogy tájékoztatást tudjunk nyújtani azokról a programokról és lehetőségekről, amelyek a magyar nyelv és kultúra megőrzésének keretén belül valamilyen formában kötődnek a Debreceni Nyári Egyetemhez.

Tapasztalataink szerint az elmúlt években kialakult nehéz gazdasági helyzet komoly akadályt jelentett abban, hogy a diaszpórában született másod- és harmadgenerációs vagy éppen vegyes házasságban élő fiatalok itthon tanulhassák vagy gyakorolhassák anyanyelvünket. Ennek az akadálynak a leküzdéséhez szeretnénk hozzájárulni egy új partneri forma megalapozásával, amely lehetővé teszi a DIASZPÓRA KEDVEZMÉNY bevezetését.

Ennek lényege a következő:

A Debreceni Nyári Egyetem bármelyik nyári magyar nyelv és kultúra kurzusára jelentkező nyelvtanuló teljes részvételi díjának a felét magunkra vállaljuk, tehát csak az 50%-ot és a regisztrációs díjat kell kifizetni az alábbi feltételek valamelyikének teljesülése esetén:

1. Amennyiben a magyar közösség valamely szervezete vagy intézménye vállalja a költségeket, akkor a kedvezményezett hallgatót a költségviselő választja ki.

2. Ha lenne olyan tagja a közösségnek, aki önállóan szeretné igénybe venni ezt a lehetőséget, akkor ő maga is fizetheti az 50%-kal csökkentett összeget, viszont ebben az esetben is kérnénk egy ajánlást a közösség valamely szervezetétől vagy vezető személyétől.

Reméljük, hogy ezzel a felajánlással és az Önök közreműködésével sikerül még hatékonyabbá tenni a magyar diaszpóra áldozatos munkáját a magyar nyelvi és kulturális örökség élő megtartásában.

Kérjük, hogy a Debreceni Nyári Egyetem által 2014 nyarától bevezetendő Diaszpóra Kedvezmény lehetőségéről tájékoztassák közösségük tagjait. Amennyiben további részletekkel szolgálhatunk, szívesen állunk rendelkezésükre.

Tisztelettel:
Dr. Szaffkó Péter
igazgató
Debreceni Nyári Egyetem
Debrecen Summer School
Sommeruniversität Debrecen

Aktuális lásd felhívás


>